Publicitat
Confidencial · 8 de Febrer de 2019. 00:24h.

Què pretén Puigdemont?

No es pot fer la unitat des del PDCAT?

Què pretén Puigdemont?

Imatge d'arxiu de l'expresident Puigdemont

La creació de la Crida Nacional per la República ha estat justificada per Puigdemont i el grup de dirigents afins com a una manera d'intentar reconstruir la unitat de l'independentisme català al voltant d'aquest nou partit polític, que presenten com a una associació o plataforma cívica, per facilitar les adhesions dels col·lectius independentistes.

Tanmateix, aquests arguments no es sostenen, perquè la Crida està inscrita al Registre de Partits Polítics del Ministeri de l'Interior i, en aquest sentit, és una formació de les mateixes característiques que el PDECat. Si es vol refer la unitat al voltant d'un partit, per què no s'aprofita el PDECat, que a més té ja l'experiència del seu ampli passat convergent?

Fonts d'aquest partit diuen que l'explicació és que Puigdemont vol ser el líder únic d'aquesta pretesa unificació, sense compartir absolutament res, i per això no compta amb el PDECat, excepte per intentar absorbir-ho en el futur. Afegeixen que la Crida no no neix per unir-se al PDECat, sinó contra el PDECat, perquè aquest partit es dilueixi dins del nou sota el control total de Puigdemont.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 teruel existe, BCN, 08/02/2019 - 11:15

Puigdemont vol absorbir, sobretot, l'estructura del PDCAT, per tant de l'antiga CiU, a tota Catalunya.
El que no entenc és el perquè el PDCAT no expulsa immediatament al propi Puigdemont, a Calvet, a Batet, etc etc que són cavalls de Troia d'un altre partit a dins seu. Per mi poden fer el que vulguin, no són la meva gent, però és molt servil.

#1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 08/02/2019 - 00:21

Ha empezado el banquete en Can Separatista y no habrá carne para todos.