Publicitat

Ni independència, ni referèndum, ni amnistia

Que se n'oblidin

Imatge d'arxiu d'una estelada

Els sectors més radicals de l'independentisme català s'estan esforçant a mantenir vives, malgrat tot, les dues principals reivindicacions que van servir per engegar el procés sobiranista: el referèndum d'autodeterminació i -per descomptat- la independència. Arran de la sentència pels fets de la tardor de 2017, s'ha sumat una tercera reivindicació, l'amnistia per als condemnats.

Tanmateix, l'independentisme català més realista i pragmàtic és totalment conscient que aquestes tres reivindicacions no tenen absolutament cap possibilitat de ser aconseguides. No hi haurà amnistia dels condemnats, no hi haurà referèndum d'autodeterminació, ni, per descomptat, hi haurà independència per a Catalunya.

És possible que hi hagi algun referèndum si s'acordés una modificació de l'Estatut d’autonomia de Catalunya, i també és viable que els condemnats pel Tribunal Suprem puguin ser indultats. En qualsevol cas, en comptes d'un estat independent, Catalunya seguirà sent en el futur una comunitat autònoma integrada a l'Estat espanyol.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Ojotuerto, Calafell (Tabarnia), 02/12/2019 - 08:23

El muerto a ser posible lo quieren de la Meridiana. A ser posible de la zona Meridiana. En eso ha quedado el procés en bloquear en la carretera a los pobres y las élites sacando algún peaje más o algún impuesto a la bestias con forma humana. deshumanizar, sirve igual para un holocausto que para subir los impuestos e ir después a comulgar.