Confidencial · 4 de Desembre de 2019. 00:25h.

Que Torra vagi amb compte

El seu suport a la violència inquieta a Madrid

Que Torra vagi amb compte

El president de la Generalitat, Quim Torra, en una imatge d'arxiu

Fa un any, el president Torra ja va defensar els models violents per a la independència de Catalunya, quan va expressar la seva admiració per la via d'Eslovènia, que es va independitzar de Iugoslàvia després d'un enfrontament armat que va provocar al voltant de 65 morts i més de 300 ferits. Més recentment, ha encoratjat els comitès de defensa de la república, els CDR, amb el seu “apreteu. Feu bé d’apretar!". I el mateix ha fet amb el tsunami democràtic.

Torra ha insistit en aquesta línia, tot i que l'Audiència Nacional investiga un grup dels CDR per activitats presumptament terroristes. Així, ara s'ha mostrat a favor de les tesis del Manual de desobediència civil, de Paul Engler, que ha dit a una entrevista que "morir com un màrtir és inherent als moviments guanyadors", i que "si els catalans voleu guanyar, heu de polaritzar molt més, escalar molt més i acceptar alts nivells de sacrificis".

El continu suport del president de la Generalitat a la violència està provocant una certa inquietud a diversos àmbits de l'administració de l'Estat, alguns sectors de la qual estan analitzant les possibilitats que aquests plantejaments puguin ser motiu d'actuacions judicials. A hores d’ara, aquesta eventualitat no s'ha concretat, però si Torra persisteix a la seva actitud d'apologia de la violència, no és descartable una actuació d'aquest tipus.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat