Publicitat
Confidencial · 16 d'Abril de 2018. 00:05h.

Qui judicialitza la política?

La querella contra Llarena no té futur

Qui judicialitza la política?

Imatge de la seu del Tribunal Suprem

Una acusació habitual dels dirigents independentistes contra l'administració espanyola és que les autoritats de l'Estat pretenen que els tribunals de justícia solucionin el conflicte de Catalunya. Aquesta acusació s'ha fet molt popular mitjançant la utilització de l'expressió judicialitzar la política.

Tanmateix, a les autoritats independentistes sembla que no els importa fer el mateix que origina les seves acusacions contra l'administració de Madrid. I en aquesta línia, han decidit, mitjançant la seva majoria a la Mesa del Parlament, presentar una querella per prevaricació contra el magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena, per impedir la investidura de Jordi Sànchez com a president de la Generalitat.

A més, aquesta decisió ha de ser inclosa a l'àmbit de les actuacions purament simbòliques de l'independentisme català, atès que gairebé tots els juristes especialitzats coincideixen en la valoració que la querella té molt poc futur, i no aconseguirà cap objectiu estrictament judicial, al marge de la seva utilització com a un gest polític.

Publicitat

0 Comentaris

Publicitat