Publicitat

Torra posa continus obstacles a Sánchez

Qui no vol negociar?

Quim Torra i Pedro Sánchez durant una reunió d’ambdós a la Moncloa

Amplis sectors de l'independentisme han arribat a la conclusió que, de fet, Torra i Junts per Catalunya (JxC), i per tant Puigdemont i el grup de Waterloo, no volen negociar ni pactar absolutament res amb el Govern espanyol del PSOE. Fonts de JxC reconeixen que la recent polèmica amb la data de la propera reunió de la mesa de diàleg entre les administracions catalana i espanyola ha generat la imatge que la Generalitat no vol negociar.

A més, segons les mateixes fonts, Torra ha començat a insistir a l'exigència d'un mediador internacional a la negociació, una qüestió que no va plantejar quan es van iniciar els contactes entre ambdues administracions. I en la mateixa línia, exigeix contínuament que l'Estat negociï el dret d'autodeterminació i l'amnistia dels dirigents independentistes empresonats pels fets de la tardor del 2017.

Aquestes exigències, i el to amb el qual es plantegen, estan desconcertant molts col·lectius independentistes, que pensen que potser Torra i els negociadors de JxC estan jugant un doble joc. D'una banda, demanen contínuament la negociació amb l'Estat, i d’una altra, estan boicotejant la posibiliddad que aquesta negociació pugui produir resultats positius.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat