Publicitat
Confidencial · 22 de Maig de 2018. 00:10h.

Qui paga tot això?

El consell de la república i la resta

Qui paga tot això?

Imatge de l'habitatge llogat per Puigdemont a Waterloo (foto ‘L’Echo’- Kristof Vadino)

Una de les incògnites sobre els organismes paral·lels al Govern de la Generalitat que plantegen Carles Puigdemont i Quim Torra és com es finançarà el manteniment d'aquest esquema, que ha de tenir com un dels seus ens fonamentals un denominat consell de la república que, segons sembla, tindrà la seva seu a la localitat belga de Waterloo.

El problema té una solució complexa, perquè el manteniment -al marge de l'article 155- de la vigilància de l'administració espanyola sobre la gestió de les finances de la Generalitat, i específicament la intenció del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, d'exercir un estricte control de les despeses, dificulta una eventual utilització dels recursos econòmics públics.

En principi, una possible opció seria dotar aquest organisme d'una estructura de fundació privada, la qual cosa li proporcionaria una personalitat jurídica pròpia, que li permetria rebre ajudes econòmiques amb unes certes condicions. D'altra banda, tampoc no està clar què passaria si Puigdemont fos finalment extradit a Espanya.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat