Publicitat
Confidencial · 20 de Febrer de 2020. 00:20h.

Qui pagarà tot això?

El diàleg amb Catalunya fa por a Espanya

Qui pagarà tot això?

Imatge d'una reunió entre Pedro Sánchez i Quim Torra

Els governs de diverses comunitats autònomes estan veient amb una gran preocupació les negociacions entre el PSOE i els independentistes catalans, ja que estan convençuts que l'oferta del cap de l'Executiu espanyol, Pedro Sánchez, als representants de la Generalitat de Catalunya és bàsicament econòmica. I davant d’aquesta hipòtesi, creuen que la factura catalana serà pagada per la resta de les comunitats.

Aquesta oferta, segons fonts del PSOE, oscil·laria al voltant d'uns 4.000 milions d'euros per a diversos exercicis (s'ignora exactament quants), una xifra que inclouria el total de les aportacions financeres de l'Estat a la Generalitat. És a dir, que es tracta d'una quantitat que resulta de sumar totes les quantitats que es lliuraran a Catalunya i per tots els conceptes.

A partir d'aquesta xifra, la resta de comunitats estan ja fent els càlculs sobre la quantitat que deixaran de percebre perquè la hisenda espanyola pugui reunir els diners que està oferint als independentistes catalans. D'altra banda, el PSOE té por que aquest afer generi tensions internes entre la direcció federal i els barons territorials del partit.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#2 Emilio, Bcn, 20/02/2020 - 16:16

Pero.... si tan cara nos cuesta por què no la dejamos ir ya de una vez ?

#2.1 Guillamat, Barcelona, 20/02/2020 - 23:31

"Emilio" el "què" te delata.

#2.2 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 20/02/2020 - 23:42

La solución no es esa, es no premiar a los golpistas y ladrones. Nos cuesta cara porque aquí están los mayores ladrones de toda España, aupados por borregos de lazo amarillo.

#1 TOTS, Barcelona, 20/02/2020 - 08:42

Per que MAI parlan dels COSTOS
Per que MAI parlan de la FACTURA

NO INTERESA

Es millor vendre MENTIDES
Es millor somiar truites,
tot i que seran MOLT CARAS