Publicitat
Confidencial · 8 de Febrer de 2019. 00:23h.

Qui va contra la democràcia?

El Parlament va aprovar lleis totalitàries

Qui va contra la democràcia?

Imatge d'arxiu d'una sessió plenària del Parlament

Davant del proper inici del judici contra els líders independentistes processats per l'intent de fer efectiva la independència de Catalunya, els dirigents de l'independentisme basen la seva campanya contra l'administració de justícia acusant l'Estat d'antidemocràtic perquè, al seu parer, no es respecta la divisió de poders, i els jutges i tribunals depenen del Govern espanyol.

Tanmateix, la llei de transitorietat jurídica que va aprovar el Parlament al setembre del 2017 estableix, sobre el sistema judicial de la república catalana, que el president del Tribunal Suprem [de Catalunya] és nomenat pel president de la Generalitat a proposta de la comissió mixta. I aquesta comissió està formada pel president del Tribunal Suprem, que la presideix; pel conseller de justícia de la Generalitat; per quatre membres de la sala de govern del Suprem, designats per ella mateixa, i per quatre persones designades pel Govern de la Generalitat.

I la llei reguladora del referèndum, també del setembre del 2017, afirma que aquesta norma  "preval jeràrquicament sobre totes aquelles normes que poguessin entrar en conflicte [amb ella]", que "aquesta cambra i el procés de desconnexió democràtica de l'Estat espanyol no s'han de supeditar a les decisions de les institucions de l'Estat espanyol ", i que el Parlament" insta el futur Govern a complir exclusivament les normes o els mandats emanats d'aquesta cambra". Així, d'una banda, l'elecció de jutges i fiscals depèn del Govern, i de l'altra, la legislació sobre el referèndum no accepta cap tipus de control legal.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Laughter, L'H-España, 08/02/2019 - 19:30

A estos zumbados les hablas de Montesquieu y la separación de poderes y su contestación es ¿cualo?

#2 Tabarnés puro, Barcino, 08/02/2019 - 12:37

Les va a caer una manta de palos, y con razón, que se les van a quitar las ganas de jugar a Napoleoncitos.

#1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 08/02/2019 - 00:16

"El Parlament va aprovar lleis totalitàries" Normal, los totalitarios aprueben leyes afines a su naturaleza.