Publicitat
Confidencial · 4 de Desembre de 2018. 00:25h.

Reacció contra el procés

Catalunya, eix electoral a Andalusia

Reacció contra el procés

El líder de Vox, Santiago Abascal, durant la campanya electoral d'Andalusia

L'emergència de Vox a les eleccions andaluses d’aquest diumenge té una de les seves causes fonamentals a la situació creada a Catalunya pel projecte independentista català, que va esdevenir una de les qüestions prioritàries de la campanya electoral, segons creuen experts en la política andalusa. En aquest sentit, el vot a aquest partit ha de ser interpretat, parcialment, com a un rebuig al procés sobiranista català.

Cal tenir en compte, segons aquestes fonts, que el mateix partit Vox ha contribuït a col·locar el conflicte de Catalunya al primer pla de la seva campanya a Andalusia, i els seus principals dirigents han reiterat que un dels seus objectius és reduir, i fins i tot buidar, l'Estat de les autonomies, mitjançant la recuperació per l'administració central de les principals competències traspassades a les comunitats.

Per tant, els resultats d'Andalusia signifiquen una advertència al PSOE pels seus pactes amb els independentistes. I, si poden aplicar-se al conjunt de l'Estat com a intenció de vot, la conclusió és que vénen mals temps per a l'independentisme català, ja que el cansament d'Espanya amb el conflicte de Catalunya podria traduir-se a un suport electoral a opcions polítiques com a Vox, que plantegen alternatives radicals per acabar amb el projecte independentista.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 04/12/2018 - 18:44

Vpx es otra de las cosas que tenemos que agradecerles a os separatistas. Como siempre ellos echarán balones fuera y se harán los locos.

#1 M, Sabadell, 04/12/2018 - 12:57

Cuando nadie se atreve a llamar a las cosas por su nombre y apellido, tiene que llegar alguien sin complejos que proponga nuevas soluciones, pues después de seis años el tema está igual, y sigue perjudicando a todo el mundo.