Publicitat

L'independentisme, escapçat

Recanvi de líders

Puigdemont, Junqueras i altres dirigents independentistes al Parlament

La propera administració de la Generalitat haurà de negociar amb les autoritats de l'Estat bastants qüestions, moltes de les quals estan relacionades amb el procés sobiranista. I sembla difícil que els interlocutors de la part catalana d'aquesta negociació puguin ser els actuals líders del moviment independentista.

Així, els dos dirigents més destacats de l'independentisme, Oriol Junqueras i Carles Puigdemont, es troben un a la presó pendent de judici per rebel·lió, sedició i malversació, i l'altre està fugat a Brussel·les i serà detingut si trepitja territori espanyol. Igualment, Carme Forcadell, molt influent al moviment independentista, està investigada per diverses querelles, com a Artur Mas, també investigat, i que després de dimitir de la presidència del PDECat, ja no té cap càrrec.

Per tant, fins i tot fonts independentistes admeten que caldrà un recanvi de líders per fer front a la nova etapa que s'obrirà quan s'aconsegueixi formar un nou Govern i, per tant, acabi l'aplicació de l'article 155 de la Constitució. De la seva banda, les autoritats espanyoles són molt reticents a negociar amb els líders independentistes actuals.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat