Publicitat
Confidencial · 18 de Gener de 2019. 00:00h.

Reivindicacions sense futur

Autodeterminació i mediació

Reivindicacions sense futur

Les banderes de Catalunya i Espanya al Palau de la Generalitat

L'independentisme català pretén que, dins del marc del diàleg amb l'administració espanyola, es creï una mesa entre la Generalitat i el Govern de l'Estat que tracti sobre l'autodeterminació de Catalunya, o si no més, que els independentistes puguin vendre aquesta versió a les seves bases. Es tracta, però, d'una pretensió que no té cap futur, segons fonts del PSOE.

El Govern de Pedro Sánchez té diverses línies vermelles a les seves negociacions amb els independentistes catalans, i una d'elles consisteix precisament a evitar qualsevol actuació que pugui ser interpretada en el sentit que accepta parlar sobre l'autodeterminació de Catalunya. I el mateix passa amb una eventual mediació, ja que es donaria la imatge d'una negociació entre dos estats.

Les mateixes fonts diuen que l'actitud del PSOE està basada no només en la il·legalitat de les reivindicacions independentistes, sinó en les conseqüències electorals negatives que tindria per al partit entrar a negociar aquestes qüestions, perquè la versió generalitzada actualment a la resta de l'Estat és que s'està tractant Catalunya de manera privilegiada. Cal tenir en compte que al maig hi ha eleccions municipals, autonòmiques (a tretze comunitats) i europees.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat