Publicitat

Un altre cop el 'model Quebec'

Retorn al passat

Muntatge gràfic amb les banderes del Quebec i de Catalunya

La impotència de l'independentisme català des de del seu contundent fracàs de la tardor del 2017, ha provocat que es torni a posicions del passat - "pantalles superades", segons l'argot independentista- i es facin propostes de tipus divers perquè el projecte independentista pugui aparentar que, a hores d’ara, segueix viu i disposat a aprofitar qualsevol oportunitat que pugui presentar-se en el futur.

En aquesta línia s'inscriu la recent ocurrència del president del Parlament, Roger Torrent, que és una de les opcions per a la candidatura d'Esquerra a la presidència de la Generalitar a les pròximes eleccions catalanes, i que ara ha proposat la via del model del Quebec , un plantejament que semblava totalment oblidat per l'independentisme català.

D'altra banda, la proposta de Torrent no ha aconseguit adhesions dins el moviment independentista, i a més el seu ressò mediàtic ha estat escàs. Potser perquè l'actual legislació espanyola no permet una proposta de referèndum d'aquest tipus sense un canvi previ de gran importància a la Constitució. Per tant, un altre cop Torrent ha fet volar coloms.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat