Publicitat
Confidencial · 25 d'Abril de 2019. 00:24h.

Reunificació catalanista

Contactes entre els diversos grups

Reunificació catalanista

Imatge d'una senyera

Han començat a produir-se alguns moviments i contactes dirigits a crear les condicions que puguin propiciar eventualment una unificació dels sectors del catalanisme moderat i pragmàtic que representava l'antiga CiU, la desaparició de la qual va deixar buit l'espai social i polític que el nacionalisme centrista havia ocupat a Catalunya .

Fonts d'aquests sectors expliquen que hi ha contactes entre grups com a Lliures i Units per Avancar, que van sortir de CiU; Convergents, liderat per Germà Gordó, i representants dels amplis sectors del PDECat contraris al control que Puigdemont exerceix sobre el partit mitjançant els militants de la formació afins a l'expresident, que resideix a la ciutat belga de Waterloo des que va fugir de la justícia espanyola al novembre del 2017.

Aquests contactes han rebut un impuls considerable després de l'anunci fet per l'excoordinadora general del PDECat Marta Pascal en el sentit que, molt probablement, crearà un nou partit per esquivar el control de Puigdemont sobre la formació hereva de Convergència. A partir d'aquest anunci han començat les converses entre aquests sectors.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat