Confidencial · 15 de Gener de 2020. 00:25h.

Revés per a Puigdemont

Perd el control del calendari electoral

Revés per a Puigdemont

Puigdemont i Torra en una imatge d'arxiu

Puigdemont i el seu entorn tenen un problema molt greu amb la inhabilitació del president Torra, una decisió que encara no és ferma i l'aplicació de la qual està sent discutida, però que és evident que s'acabarà aplicant. Fonts independentistes properes a l'entorn de l'expresident reconeixen que aquesta situació tindrà un impacte molt negatiu sobre les opcions futures del grup de Waterloo.

Es tracta que, quan Torra sigui finalment apartat de la presidència de la Generalitat, s'obrirà el procediment per a la seva substitució, i si no hi ha acord entre les forces independentistes per a la investidura del substitut, hi haurà eleccions. És molt probable que aquesta dinàmica impliqui que Puigdemont perdi una de les seves principals armes polítiques a hores d'ara: el control del calendari electoral de Catalunya.

Torra és un simple delegat de Puigdemont, que es limitarà a executar les instruccions de l'expresident sobre aquest calendari electoral de Catalunya. Però l'eventual acord per investir el seu substitut, o les eleccions que es convocaran si no hi ha acord, provocaran un canvi de la situació, ja que és difícil que arribi a la presidència un altre delegat de Waterloo. Puigdemont, haurà perdut així una capacitat de decisió molt important, la convocatòria, o no, d'eleccions.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 OFNI, EL CARXE, 15/01/2020 - 16:15

"MHP bis,no se li ocorre en cap cas utilitzar el wàter de Palau sense el permís exprés del MHP de debò.Seria un delicte de lesa machestat.Si es veu apurat,a la plaça té un bar d´entrepans."
Vicenç Pardal,Villagüevo.