Publicitat
Confidencial · 11 de Juny de 2019. 00:00h.

Risc de pobresa: 23,8%

I Torra es dedica a la independència

Risc de pobresa: 23,8%

Imatge d'arxiu d'un captaire

La recent presentació pel president Torra del balanç de la seva gestió durant el primer any de la legislatura de la Generalitat ha provocat una certa polèmica, atès que tant l'oposició parlamentària com a diverses entitats catalanes, consideren que el Govern s'ha dedicat, bàsicament, a qüestions relacionades amb les reivindicacions independentistes, deixant al marge les polítiques socials, quan a Catalunya estan encara molt actives les conseqüències de l'última crisi econòmica.

En aquest sentit, l'últim informe d'ECAS (Entitats Catalanes d'Acció Social), que presenta els índexs socials de Catalunya, proporciona la dada que el 23,8% dels ciutadans catalans es troba actualment en situació de risc de pobresa o exclusió. En el cas de la població estrangera, tot i les habituals campanyes institucionals engegades amb el lema "Volem acollir!", el risc de pobresa i exclusió social afecta el 47,7%.

Aquestes dades donen arguments de pes als sectors socials i polítics catalans que critiquen la paralització de la gestió del Govern de la Generalitat que, encapçalat pel seu president, Quim Torra, es dedica exclusivament a l'activisme independentista i a la gesticulació èpica i simbòlica, mentre gairebé una quarta part de la població catalana es troba actualment en risc de pobresa o exclusió. És un percentatge que puja des del 2015, i la seva tendència pel que fa al futur és que segueixi pujant.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#1 Ja n'hi ha prou !, Cataque?, 11/06/2019 - 00:34

Ja n'hi ha prou de riquets, burgesets, hipsters intelectualoides, canalla indepe manipulada, i vividors del regim xumant de la mamella publica. Hi ha molts pobres a Catalunya, que no tenen res a ficar dins de l'entrepa, nens que van al colé sense esmorzar i Avís que NO sopen. Fills de p....

#1.1 Fígaro, Barna, 11/06/2019 - 10:18

¡ Qué vardad estás diciendo! En Cataluña hay mucha pobreza pero esto no lo quieren ver los catalufos indepes y supremacistas, Es como el escudero del Lazarillo de Tormes, prefieren pasar hambre antes de reconocer el ocaso de la Cataluña que va camino del desastre. Para chulos, ellos; son prepotentes y fanáticos