Publicitat
Confidencial · 24 de Febrer de 2020. 00:40h.

Rodalies: un altre cop Renfe?

Polèmica iniciativa de Damià Calvet

Rodalies: un altre cop Renfe?

Imatge d'un comboi de la xarxa de Rodalies

Si hi ha un afer que provoca la unanimitat de les institucions de Catalunya és el deficient funcionament de la xarxa ferroviària de Rodalies, gestionada per la companyia Renfe. Les crítiques a aquesta empresa són contínues, i bastants entitats catalanes han fet que el canvi de la societat concessionària esdevingui un objectiu de país. És a dir, que la gestió del servei no segueixi en mans de Renfe. És a dir, que la gestió de l'servei no segueixi en mans de Renfe.

Tanmateix, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha plantejat la renovació de la concessió amb Renfe, la qual cosa ha provocat una considerable polèmica. Cal tenir en compte que l'aspiració sobre aquesta qüestió de molts sectors socials i polítics catalans és que la gestió de Rodalies sigui assumida per Ferrocarrils de la Generalitat.

Ara, Calvet, un polític de l'òrbita d'Artur Mas, està intentant matisar la seva posició davant de les reaccions negatives que ha provocat la seva proposta, però el problema ja està plantejat. De fet, ningú no entén que el conseller s'hagi ficat ara en aquest embolic, llançant una proposta que no ha estat discutida ni consensuada amb les entitats implicades.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 no soy nadie, barcelona, 24/02/2020 - 08:23

No creo que el problema sea de RENFE, aquí tenemos una de las administraciones más corruptas e ineficientes del primer mundo (casi segundo, ya) y siempre han hecho lo posible para que no funcione bien. La culpa siempre es de los otros. Se ha trabajado mal en el tema de horarios porque así, se justifica el desastre. Otro día hablaremos de los grafit