Publicitat
Confidencial · 12 de Gener de 2017. 00:25h.

Romeva calla sobre Baviera

Alemanya, com Itàlia, contra un referèndum

Romeva calla sobre Baviera

El conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva, en una imatge d'arxiu

El procés sobiranista català ha rebut una important clatellada indirecte del Tribunal Constitucional federal d'Alemanya, que ha rebutjat que un länder pugui celebrar un referèndum d'autodeterminació, en una resposta a un dirigent d'un partit independentista de Baviera.

En la mateixa línia, el Tribunal Constitucional italià va ser molt clar en la seva sentència número 118, d'abril del 2015, dictaminant que la regió del Vèneto no pot organitzar un referèndum consultiu sobre la possibilitat d'independència del seu territori, ni tampoc una consulta sobre la ampliació de la seva autonomia fiscal.

El responsable de l'acció exterior de la Generalitat de Catalunya, Raül Romeva, no ha donat cap versió sobre l'eventual incidència que la decisió de la justícia alemanya té sobre el cas català, ja que el raonament del Tribunal Constitucional federal és similar al del Govern espanyol quan rebutja el referèndum reivindicat pel sobiranisme català.

4 Comentaris

Publicitat
#4 Pere, Lleida, 12/01/2017 - 23:16

Visca el conseller de la transparència!!!!!! No publica, ni sous viatges i a més a més omet tota aquella informació que pugui perjudiar el seu quiosquet.

#3 PQG, Metrópolis, 12/01/2017 - 23:03

La estrategia de Romeva es buena, si no habla de esas sentencias claramente esas sentencias no existen (salvo si la gente se mete en internet y ve todas las noticias sobre ello pero eso ya es un problema para otro día).

#2 catafracto, Barcelona, 12/01/2017 - 13:36

ROMEVA ya ha respondido:
"¿Baviera? ¿Qué es eso? Disculpe, estoy buscando cazas..."

#1 Luigi., Barcino, 12/01/2017 - 00:28

Ya contestarán en la próxima sesión de control al Govern.