Publicitat
Confidencial · 20 de Gener de 2020. 00:35h.

Salta Colau del vaixell?

Sembla que ara ja opta pel tripartit

Salta Colau del vaixell?

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en una imatge d'arxiu

A mesura que està quedant a cada vegada més clara la inviabilitat d'una revifada del fracassat projecte independentista català, sembla que l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el seu entorn més proper, estan analitzant els avantatges i inconvenients de començar a decidir-se ja d'una manera oberta a favor de l'opció d'apostar per un futur tripartit a Catalunya.

Es tractaria d'un front unitari format per Esquerra, el PSC i els comuns que dirigeix la mateixa Colau. Els moviments més clars en aquesta línia són les negociacions per a les aliances que permetin l'aprovació dels projectes pressupostaris de l'Ajuntament de Barcelona, de la Generalitat (és a dir, de Pere Aragonès, d'Esquerra), i fins i tot del Govern de Madrid, mitjançant el suport al PSOE del partit que dirigeix Oriol Junqueras.

Sobre aquest afer, són significatives unes recents declaracions del dirigent de Catalunya en Comú Joan Mena: “Amb el Govern [espanyol] ja desbloquejat, toca el segon graó: portar la nova etapa progressista al Govern de la Generalitat. Ara ens toca als catalans sortir del bloqueig, blindar el diàleg i superar la dècada perduda de les retallades que també hem viscut els últims anys a Catalunya". Són les idees generals de el programa d'un tripartit d'esquerres.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Capit@n España, The broquil is over, 20/01/2020 - 12:11

Del tripartit anterior a la Gene va sortir la Caixa de Pandora de l'Estatut del 2006. Que Dèu ens agafi confesats!!!.