Publicitat
Confidencial · 20 de Maig de 2019. 00:05h.

¿Sánchez encara vol negociar?

Després del veto independentista a Iceta

¿Sánchez encara vol negociar?

Pedro Sánchez i Quim Torra se saluden abans d'una reunió a la Moncloa

Els principals barons del PSOE estan molt satisfets pel veto dels independentistes catalans al primer secretari del PSC, Miquel Iceta per a la presidència del Senat, com havia proposat Pedro Sánchez. Creuen que aquest fet indica molt clarament, quan queda poc temps per a les eleccions municipals, autonòmiques (a dotze comunitats) i europees del proper dia 26, que no hi ha cap pacte entre el secretari general del PSOE i els independentistes.

A més, en aquest afer hi ha una altra qüestió. Es tracta que l'actitud de l'independentisme revela que els socialistes no es poden refiar d’Esquerra ni de Junts per Catalunya per a eventuals pactes pel que fa a la investidura de Sánchez o sobre altres qüestions que es plantegen durant la propera legislatura. Els sectors espanyolistes del PSOE utilitzaran el veto a Iceta per intentar boicotejar qualsevol intent de pacte amb els independentistes.

Els barons, la majoria dels quals estan integrats als corrents més espanyolistes del PSOE, són totalment contraris als intents de negociació amb els independentistes que Sánchez ja va protagonitzar, sense cap resultat positiu, durant la passada legislatura. I ara, esperen que el líder socialista s'hagi adonat que no es pot refiar dels independentistes.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat