Publicitat
Confidencial · 23 d'Abril de 2019. 00:10h.

Sánchez no ajuda Junqueras

Amb el programa electoral del PSOE

Sánchez no ajuda Junqueras

Muntatge gràfic d'Oriol Junqueras i Pedro Sánchez

La direcció d'Esquerra, i específicament Oriol Junqueras, estan apostant molt fort a favor de donar suport a Pedro Sánchez després de les eleccions del 28-A, si al PSOE li calen aquests vots per aconseguir una majoria parlamentària que li permeti formar govern. De fet, Junqueras ha donat garanties en aquest sentit als socialistes, arriscant-se a rebre dures crítiques d'altres sectors de l'independentisme català.

Tanmateix, el programa del PSOE per a les eleccions, que ha estat presentat recentment, no deixa cap opció als dirigents d'Esquerra perquè puguin vendre la interpretació que aquest programa podria permetre la possibilitat d'una certa negociació relacionada amb un eventual referèndum. És a dir, Sánchez no l'hi està posant fàcil a Junqueras.

Realment, el programa electoral del PSOE gairebé no entra en aquest afer, perquè l'única referència concreta que fa al problema de Catalunya és l'afirmació que "ni des del dret d'autodeterminació, ni des d'un estat d'excepció territorial amb caràcter permanent mitjançant l'article 155 es pot construir el futur". Fins i tot les propostes federalistes queden absolutament desdibuixades.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat