Confidencial · 24 d'Abril de 2020. 00:23h.

Sánchez podria 'passar' d'ERC

El nou C's d'Arrimadas seria la substitució

Sánchez podria 'passar' d'ERC

Muntatge gràfic sobre Pedro Sánchez i Oriol Junqueras

La recent substitució d'Albert Rivera per Inés Arrimadas a la direcció estatal del que queda de Ciutadans ha suposat un canvi radical a un dels àmbits d'actuació del partit. Ara, el soci preferent de Ciutadans seria el PSOE, i en aquesta línia, Arrimadas procura marcar clarament un perfil propi tant enfront del PP com a pel que fa a Vox.

Una conseqüència d'aquest gir de Ciutadans és que el PSOE de Pedro Sánchez pot comptar ara amb els deu diputats al Congrés del partit d'Arrimadas. Òbviament, és una xifra inferior als 13 escons d'Esquerra, però dóna a la direcció socialista un marge de maniobra que abans no tenia enfront de les exigències de la formació independentista que dirigeix Oriol Junqueras.

Per tant, Sánchez ha guanyat força davant d’ERC amb el canvi a Ciutadans. A més, segons fonts del PSOE, els barons del partit són lògicament molt més favorables al fet que pugui arribar-se a pactes amb Ciutadans que amb Esquerra, perquè no tenen cap confiança als independentistes catalans. Per tant, Sánchez disposa ara d'una opció -Ciutadans- que assumirien sense problema aquests influents dirigents territorials del seu partit.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 VRaptor, Alicante, 24/04/2020 - 02:43

He ahí la explicación al porqué de ese giro radicalizado de Junqueras. Se sabe con el culo al aire y lo que no quiere es quedar mal ante su electorado que casi lo había olvidado. Ya ni mesa de diálogo ni demás zarandajas, van a tener que tragar mucha quina por mantener una postura un tanto etérea. Ni Iglesias, ni Rufián le salvan los muebles a E