Publicitat
Confidencial · 27 de Febrer de 2020. 00:10h.

Sánchez vol 'torejar' Torra

Només ofereix diners i alguns traspassos

Sánchez vol 'torejar' Torra

Una imatge de Quim Torra amb Pedro Sánchez abans d'una reunió d’ambdós a la Moncloa

Pedro Sánchez ha optat, segons fonts socialistes, per esquivar les contínues provocacions del president Torra, per garantir la continuïtat de la mesa de diàleg sobre el conflicte de Catalunya, encara que el seu propòsit és no acceptar les prioritats que està plantejant el president de la Generalitat: l'autodeterminació, l'amnistia i el final del que Torra diu “la repressió”.

Així, Sánchez intenta evitar la ruptura i mantindrà la mateixa oferta que ja va fer durant la seva última reunió amb Torra, que consisteix a un total de 44 punts que podrien resumir-se a un oferiment financer i alguns traspassos de competències. De fet, segons les mateixes fonts del PSOE, Sánchez dóna un valor relatiu a aquesta mesa de diàleg perquè, entre d’altres qüestions, no se’n refia ni de Torra ni de Junts per Catalunya (JxC), atès que creu que és Puigdemont qui maneja l'afer.

El cap de l'Executiu de Madrid i líder del PSOE considera que la negociació real, i que per tant li interessa, és la que es manté amb Esquerra, mitjançant diversos contactes. A més, Sánchez té molt clar que l'aprovació dels pressupostos de l'Estat, i per tant la continuïtat de la legislatura, depèn del partit d’Oriol Junqueras, perquè  JxC ha descartat de manera reiterada qualsevol tipus de suport al Govern del PSOE.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat