Confidencial · 11 de Juliol de 2017. 00:30h.

Sanció per no anar a una mesa?

Incògnita en l'organització del referèndum

Sanció per no anar a una mesa?

Imatge d'una taula de votacions el 9-N del 2014

Les autoritats independentistes diuen amb molt poca convicció, i amb afirmacions confuses i ambigües, que, en principi, els ciutadans que es neguin a formar part d'una mesa de votacions si són requerits per complir aquesta funció durant l'eventual referèndum de l'1 d'octubre, hauran de ser sancionats per aquest fet.

Fonts judicials, però, rebutgen rotundament que els promotors d'una acció eventualment il·legal i delictiva puguin tenir capacitat jurídica sancionadora sobre els ciutadans que es neguin a ser col·laboradors o còmplices d'aquesta actuació, i asseguren que, en qualsevol cas, les eventuals sancions serien simples amenaces que no es complirien perquè no serien legalment legítimes.

En aquest sentit, aquesta qüestió és un altre dels afers que no estan clars ni sobre la regulació del referèndum ni sobre la llei de transitorietat jurídica -la desconnexió-. També és possible que les autoritats de la Generalitat no vulguin concretar el punt de les sancions als que es neguin a formar part de les meses de votacions per no donar més arguments a les creixents acusacions d'autoritarisme i d'actuacions totalitàries que estan rebent últimament.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#3 Cat Show 3%, Bcn, 11/07/2017 - 23:23

El poble no quiere votar su ruina. Solo los voluntarios de la burocracia extractiva de la genetalitat, iran al akellarre del 1 Oct.

#2 badaloni, badalona, 11/07/2017 - 12:33

Entrad en la web garanties.cat y exponedles esa pregunta via correo electrónico. La respuesta es muy clara. Seran (dicen) unas elecciones normales. Obligatoriedad de presentarse a la mesa. Salvo si alegas objeción de conciencia. Saben que no pueden obligar a nadie. Pirque....ante que juzgado te denunciarian???

#2.1 !!!3%!!!, Bcn, 11/07/2017 - 23:25

Denunciarian en el tribunal de Kosovo.

#1 De-MAS-Cràzya, Barcelona, capital de Lemmings Land, 11/07/2017 - 07:49

¡Que me toque! Lo primero que haría sería registrar una instancia en la Generalitat mostrando mi disconformidad y luego presentaría una solicitud de información en la Delegación del Gobierno. Si no se ponen de acuerdo, igual acudo a la mesa pero con una camiseta reivindicativa/informativa (estilo CUP) denunciando la falta de garantías democrátic