Publicitat
Confidencial · 13 de Novembre de 2017. 00:00h.

S'apropa un altre tripartit

Amb Esquerra, els 'comuns' i el PSC

S'apropa un altre tripartit

Colau i Junqueras durant la campanya de la consulta del 9-N del 2014

L'evolució de la situació política catalana, que té ara per ara el seu eix a les eleccions del proper 21 de desembre, indica que és molt probable que els resultats electorals dibuixin un escenari polític propici a una nova majoria parlamentària formada per un cert pacte tripartit.

Aquesta possibilitat no implica un Govern de coalició entre tres forces, sinó una majoria parlamentària sostinguda per tres grups. És molt probable que les eleccions siguin guanyades, com preveuen totes les enquestes difoses fins ara, per Esquerra, que tot i això és molt difícil que aconsegueixi una majoria absoluta d'escons al Parlament.

Per aconseguir aquesta majoria, és previsible que el partit d'Oriol Junqueras arribi a algun tipus d'acord amb els comuns d'Ada Colau i Xavier Domènech. Així mateix, el PSC sembla que estarà disposat a no posar obstacles a aquesta alternativa, mitjançant el seu suport o mitjançant una actitud de no oposició.

3 Comentaris

Publicitat
#3 José Antonio, Sant Cugat, 13/11/2017 - 22:51

Un tripartit significaria la mort del PSC. També Podem pasaria a la quarta posició a unes generals amb un fortisim deteriorament a nivel nacional. Alerta amb tots aquells que es posim al costat dels indepes. El horno no está para bollos.

#2 Uno que os lee, Al sur de Cataluña, 13/11/2017 - 16:15

A ver si es verdad que se monta, el guantazo tanto en Cataluña como en el resto de España para las próximas generales puede ser histórico. ¿Aquí los politólogos de chichinabo no han aprendido nada de lo que le pasó al PSC tras el primer triunvirato con los mismo randas de ERmC?

#1 M. Pilar, Barcelona, 13/11/2017 - 09:16

Qui està pensant en aquesta possibilitat? Només em provoca el riure!!! Para este viaje no hacían falta alforjas!!! D'aqui al 21 D moltes coses canviaran, no ho dubteu!