Confidencial · 25 de Febrer de 2020. 00:15h.

Satisfacció a Madrid

Davant de la divisió idependentista

Satisfacció a Madrid

Imatge d'una reunió del Govern presidit per Pedro Sánchez

L'administració espanyola, i més concretament el Govern del PSOE que dirigeix Pedro Sánchez, són actualment bastant optimistes pel que fa a les possibilitats d'aconseguir el futur suport dels diputats d'Esquerra al Congrés perquè el seu projecte de pressupostos generals de l'Estat pugui tirar endavant, segons fonts socialistes.

Aquestes fonts diuen que Sánchez i el seu entorn creuen que els beneficia la profunda divisió existent a l'independentisme català, que impedeix l’engegada d'un front unitari independentista contra l'Estat. A més, el PSOE té el convenciment què no es tracta d'una divisió temporal, sinó d'un problema molt profund, que col·loca actualment l'independentisme català a una situació de feblesa política.

Tanmateix, els socialistes espanyols sí que constaten l'eventual existència d'un problema: una convocatòria electoral a Catalunya radicalitzaria molt probablement les posicions actuals d'Esquerra, per a no deixar l'espai independentista exclusivament a les  mans de Waterloo i de la CUP. I aquest fet podria posar en perill la solidesa de l'aliança entre el PSOE i el partit de Junqueras.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat