Publicitat

O seguirà de la mà d'Puigdemont?

S'atrevirà ara ERC?

Oriol Junqueras amb Carles Puigdemont, en una imatge d'arxiu

"Hi haurà un abans i un després d'això", va assegurar Marta Vilalta, portaveu d'Esquerra, quan es va materialitzar fa dies el pacte entre Junts per Catalunya (JxC) i el PSC per repartir-se la poderosa Diputació de Barcelona, una corporació que compta amb un pressupost proper als mil milions d'euros. Vilalta es referia amb aquesta expressió a les relacions d'Esquerra amb JxC.

Tanmateix, fonts d'Esquerra afirmen que dins del partit hi ha un profund escepticisme sobre la possibilitat que aquesta afirmació esdevingui una realitat, ja que l'Oriol Junqueras i el seu equip no estan disposats a trencar el pacte amb Puigdemont, un pacte que manté actualment el Govern sota el control de l'independentisme. Per tant, tot indica que que Vilalta fa volar coloms.

A més, els membres de la direcció d'Esquerra encara tenen por de les eventuals conseqüències de les acusacions de traïció que immediatament llançarien sobre ells Puigdemont i el grup de Waterloo. És paradoxal, perquè en tot cas aquesta eventual traïció l'hauria comès Puigdemont pactant amb el PSC, "els carcellers del 155", i tot i això, les mateixes fonts diuen que, malgrat tot, aquest cop Esquerra tampoc s'atrevirà a trencar amb Waterloo.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Josep, Badalona, 17/07/2019 - 10:46

Trencar? Amb ningú. Però no és el mateix Puigdemont que els del 155.