Publicitat

De l'impacte econòmic de les protestes

Seat adverteix

Imatge de la fàbrica de Seat a Martorell

Encara que durant la tardor del 2017, als moments de màxima tensió del procés independentista a Catalunya, es va especular amb un canvi de domicili social de Seat, com van fer gairebé totes les grans companyies catalanes, la sociedd automobilística no va marxar. Ara, però, el seu president Luca de Meo, ha fet una  advertència molt clara al fòrum Nova Economia, davant dels disturbis que s'estan produint a Catalunya: "Aturar la fàbrica un dia equival a desenes de milions d'ingressos menys per a nosaltres", ha dit.

Els talls de carretera del passat 18 d'octubre, com a protesta contra la sentència pels fets de la tardor del 2017, van obligar a tancar la fàbrica de Martorell durant més de 24 hores pels "riscos de mobilitat" que es van plantejar, i aquesta situació va implicar que es van deixar de muntar un total de 3.300 vehicles. Segons De Meo, "segur que la imatge actual no ajuda els inversors a facilitar la idea d'apostar per Catalunya".

En la mateixa línia, el president de Seat està convençut que l'onada de desordres que s'està registrant a Catalunya serà negativa per a l'arribada d'inversions procedents de l'exterior: "Jo estic molt a l'estranger, i és clar que això no ajuda a la imatge de Catalunya; no sé quin és l'efecte, però imagino que ho tindrà", ha assegurat De Meo.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Veciana, Barcelona, 18/11/2019 - 20:26

Así empezó Detroit y todo el Cinturón del Acero,hoy conocido como Cinturón del Óxido. Eso sí,los Grandes Lagos están limpísimos ahora.

#4 a quien corresponda, Barcelona, 18/11/2019 - 17:29

Pues como se vaya la Seat y se quede tanta gente sin trabajo, se tendrá que ser muy valiente para ir por ahí diciendo que uno es independentista...

#3 Narcís de la Ceba, Sant Higini de Matafaluga, 18/11/2019 - 17:27

Oh, d'això es tracta! Un cop haguem enfonsat l'economia de Catalunya, l'economia d'Espanya també es ressentirà una miqueta... I llavors no tindran més remei que donar-nos la independència i així podrem menjar gelat de postre cada dia i ser 7 vegades més rics que ara.

Tenim els millors estrategues de l'univers!!!

#2 Pep, Al-Barcino, 18/11/2019 - 16:16

SEAT, esa empresa que fundó Franco y que se instaló en Barcelona porque Franco quiso... Normal que los indepes quieran destruir todo vestigio del franquismo...

#1 Ojotuerto, Calafell (Tabarnia), 18/11/2019 - 10:23

Las competencias de Treball se van traspasando, ahora es el Consorci d´Inspecció de Treball, los sindicatos PIN y PON necesitan mucha madera. la Huelga extraña de Seat (Objetivo político). Desindustrializar Tabarnia. el Sindicato PIN mayoritario en Seat. Si cierra, no haberlos elegidos en el comité. Todo está relacionado