Publicitat
Confidencial · 14 de Maig de 2019. 00:30h.

Secretisme sobre Trapero

Opacitat pel que fa al seu judici

Secretisme sobre Trapero

Trapero, amb la seva advocada, Olga Tubau, durant la seva declaració al Tribunal Suprem

Una sorprenent opacitat segueix envoltant la tramitació judicial del cas de l'excap dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, la intendent del cos Teresa Laplana i Pere Soler i César Puig, que eren els màxims responsables polítics de la policia catalana quan es van produir els fets de la tardor del 2017, que van culminar amb una declaració d'independència de Catralunya. Aquest sumari es tramita a l'Audiència Nacional, i està separat judicialment del que s'està jutjant aquests dies al Tribunal Suprem.

Fonts judicials, que d'entrada qüestionen aquesta separació, que creuen processalment inapropiada, consideren, a més, molt escassa la informació que l'Audiència Nacional proporciona sobre la siutació de la tramitació de l'afer. La fiscalia acusa Trapero, Puig i Soler de delictes de rebel·lió i demana per a cadascun una pena d'onze anys de presó, mentre que a Laplana l'acusa de sedició i demana al tribunal que li imposi una condemna de quatre anys de presó.

Cal tenir en compte que durant el judici que es desenvolupa al Suprem, s'estan produint declaracions de bastants testimonis que acusen els Mossos d'actuar l'1-O amb passivitat i fins i tot amb complicitat amb els organitzadors del referèndum, la qual cosa perjudica clarament Trapero. Un inspector dels Mossos va declarar fins i tot que Jordi Sànchez, que llavors presidia l'Assemblea Nacional Catalana, li va fer alguns comentaris que podrien indicar que hi havia acords previs entre el mateix Trapero, membres del Govern i els organitzadors de la concentració dels dies 20 i 21 de setembre del 2017 davant de la seu del Departament d'Economia.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Lolo, Barcelona, 14/05/2019 - 15:35

Pues claro que no va a haber transparencia en este asunto.
Trapero ha visto que no se le considera "preso politico" ni catalan puro. Es un "white trash" (como dice el Graupera) y ni en el FAQs se acuerdan de el. Asi pues, ha decidido salvar su propio trasero, y yo no le culpo. Trapero ha negociado con Fiscalia y esa es la madre del cordero.