Publicitat
Confidencial · 18 de Novembre de 2019. 00:20h.

’S’empassarà' ERC el punt 9?

Ha d'assumir el pacte PSOE-Podem

’S’empassarà' ERC el punt 9?

Oriol Junqueras saluda Pedro Sánchez al Congrés dels Diputats

La direcció d'Esquerra ha de decidir ara si propícia, o no, l'eventual investidura de Pedro Sánchez com a futur president d'un Govern espanyol de coalició entre el PSOE i Unides Podem. I dins del partit s'està produint un debat molt profund, atès que hi ha sectors favorables i oposats a ambdues posicions.

En qualsevol cas, si Esquerra opta per afavorir la investidura de Sánchez, estarà acceptant el text de l'acord signat entre el líder del PSOE i el d’Unides Podem, Pablo Iglesias. I especialment el text del punt número 9 d'aquest acord, que es refereix al conflicte existent a Catalunya.

Per tant, la direcció d'Esquerra estaria acceptant que el conflicte no és un enfrontament amb l'Estat, sinó un problema de "convivència a Catalunya”; que actua i actuarà "sempre dins de la Constitució", i que assumeix que en el futur "s’enfortirà l'Estat de les autonomies". És conscient la militància d'Esquerra que aquest és el preu del suport al PSOE, un dels botxins del 155?

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 18/11/2019 - 00:10

El dilema de Ciniqueras es grande. O le pone el culo a Pedrando VII o se lo pone a Trilemont. No se ve tercera opción. Y el Rufián de mamporrero.