Publicitat
Confidencial · 23 de Maig de 2019. 00:25h.

’S’empassen' la Constitució

Tant al Congrés com al Senat

’S’empassen' la Constitució

Raül Romeva prenent possessió del seu escó com a senador

Malgrat l'espectacle organitzat pels quatre diputats i el senador independentistes empresonats per prendre possessió dels seus càrrecs al Congrés i al Senat, la realitat és que, segons destaquen alguns dirigents polítics catalans de l'oposició parlamentària, aquests cinc independentistes s'han vist obligats a acatar la Constitució espanyola, un episodi molt difícil d'entendre tractant-se d'independentistes radicals.

Aquests cinc representants de l'independentisme català han aprofitat l'acte de presa de possessió per difondre les seves reivindicacions, mitjançant una performance de les que solen protagonitzar els independentistes catalans, plenes d'èpica gestual i simbolisme, encara que sense cap transcendència real, entre d’altres qüestions perquè molt aviat seran suspesos de l'exercici dels seus escons, a conseqüència de la seva situació judicial.

Al marge de l'èpica i de la gestualitat grandiloqüent, l'independentisme torna a caure a una de les seves habituals contradiccions: mentre critiquen l'Estat per opressor de Catalunya i comparen el seu nivell democràtic amb el de països com a Turquia, acaten públicament la Constitució d'aquest mateix Estat que els oprimeix, una Constitució que és la base d'un sistema polític a la turca, segons diuen.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Oximoron, Bcn, 23/05/2019 - 22:02

Hay que empezar el juramento, promesa o acatamiento con ello por delante. Ejemplo: Prometo ... Defender la Constitución -- Decir, "por el mandato del 1-O, prometo", es un oxímoron. Que prometes? Cumplir el mandato inconstitucional? Prometes cobrar del Estado Español como diputado? Sra. Batet: no nos tome por gilipollas!

#2 El Sifoner, Castelló, 23/05/2019 - 10:15

Lo mas destacable, es que a boca llena suelen decir "por dignidad esto o aquello", y ahora en esta situación la "dignidad" se ve que no es importante, que por dignidad no pueden apoyar al sr, Iceta, pero para formar parte de las cortes de España y jurar o prometer la CE, eso ya no les hace indignos.

#1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 23/05/2019 - 00:30

No es contradicción Sr. Rius, es simplemente que no tienen ninguna vergüenza. O dicho de otra forma, que son unos sinvergüenzas. Por eso se ven como se ven. Pero su electorado se come eso y más. Su capacidad felatoria es legendaria.