Publicitat

La ficció independentista s'esfondra

Sense credibilitat

Imatge d'arxiu d'una estelada

El recent cicle electoral, i sobretot la seva última fase, marcada pels pactes municipals, ha tingut un impacte molt negatiu sobre la imatge de viabilitat del projecte independentista i sobre la credibilitat dels seus principals dirigents. La realitat, segons algunes fonts moderades d'aquest sector ideològic, és que el moviment independentista es troba actualment al pitjor moment des que es va iniciar, fa diversos anys, el procés sobiranista.

Des d'un punt de vista electoral, el cicle ha reflectit un cert retrocés independentista, però el problema, segons les mateixes fonts, no és aquest, sinó la imatge d'enfrontaments, travetes i mentides entre les formacions independentistes que han marcat la política de pactes. La principal víctima d'aquest escenari ha estat la unitat del moviment independentista, que ja va arribar molt dividit a aquest cicle electoral. La ficció de l'independentisme ja no se la creu ningú.

En aquest sentit, va ser especialment patètic el plantejament que, sobre aquests enfrontaments entre Junts per Catalunya i Esquerra per tot el territori català, va fer la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, que va dir que "hem tornat a conjurar-nos per buscar des la lleialtat aquesta unitat estratègica com a Govern de coalició que som". També ha enfonsat la imatge independentista la situació d'assetjament protagonitzada per grups de l'independentisme radical a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, a l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, i als regidors no independentistes, als que van insultar greument, amb llançament d'objectes inclòs.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Chris, Lleida, 21/06/2019 - 17:33

Bueno, lo que li van fer a Colau no és nou, malgrat que els comuns no estiguin acostumats a rebre bufetades del nacionalisme, com els masoquistes de PSC.

#1 pregunto jo, Tarragona, 21/06/2019 - 09:23

I de que viurán tots els vividors del prusés ???