Publicitat

Tot i que la situació és insostenible

Sense eleccions

Imatge d'una votació

Tot i que la situació del Govern de la Generalitat és insostenible, donada la paràlisi total de l'Executiu a conseqüència de la dedicació exclusiva del president Torra al fracassat projecte independentista, no hi ha a hores d’ara indicis sòlids que es vagin a convocar aviat eleccions avançades a Catalunya, segons asseguren fonts de l'independentisme.

La clau d'aquesta eventual convocatòria electoral la té Puigdemont, atès que Torra no prendrà cap iniciativa que no compti amb el suport de l'expresident, però el risc que l'independentisme pugui perdre la majoria parlamentària si hi ha eleccions és alt. Per tant, es tracta d'aguantar, perquè l'administració de la Generalitat pugui seguir sent utilitzada segons els interessos de l'estratègia del grup de Waterloo.

I aquesta estratègia és ja de simple supervivència. Perquè Puigdemont i el grup de dirigents del seu nucli més proper són conscients que, si l'independentisme perd la majoria al Parlament, el projecte de Waterloo rebria un cop letal. L'afer es plantejarà amb més intensitat quan hi hagi sentència sobre els dirigents jutjats pels fets de la tardor del 2017, atès que la majoria de l'independentisme és favorable a una convocatòria electoral si la sentència és, com sembla probable, condemnatòria.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 botifler1914, Sinitaca, 21/05/2019 - 15:33

Lo que demuestra que la Generalitat no sirve para nada y que sin ella todo funciona igual de mal.

#1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 21/05/2019 - 00:44

Cataluña es hoy por hoy la más penosa de las comunidades autónomas españolas. El Circament cerrado por la ultraderecha, y todo pendiente e un golpista fugado más sonado que las maracas de Machín. y aún van los tíos de superiores. Je, je, je, je, je, je, je, je, je, je, je, je, je, je, je, je, je, je, je, je, je, je, je, je, je, je, je, je, je