Publicitat

Pessimisme independentista

Sense Europa

Imatge d'una sala del Tribunal Europeu de Drets Humans d'Estrasburg

L'independentisme català encara no ha paït les recents clatellades judicials i polítiques que l’han arribat des de la justícia i les institucions europees. I per tant, encara no ha trobat un argument teòric que pugui substituir el gran protagonisme que els independentistes havien donat als seus esquemes a la idea que la sortida de l'atzucac de l'independentisme era Europa, sobretot els seus tribunals de justícia.

Tanmateix, els sectors més realistes de l'independentisme català són ja perfectament conscients que l'argument que, al final, Europa obligaria l'Estat espanyol a negociar la independència de Catalunya, i els tribunals de la Unió Europea (UE) acudirien en ajuda dels dirigents jutjats pel Tribunal Suprem, ha resultat una nova fake news dels dirigents independentistes. Per tant, la situació ha canviat d'una manera molt considerable.

Aquest pessimisme pel que fa a l'actitud d'Europa ha estat assumit fins i tot per l'expresident Puigdemont, un dels principals impulsors de les fake news sobre aquest afer. Després de constatar la impossibilitat que pogués prendre possessió d'un escó al Parlament Europeu, va dir que a la UE li cal "un reforçament democràtic. D'aquesta manera no ens interessa aquesta Europa. Una Europa a la qual els bons, les veus plurals dels ciutadans no només no siguin escoltades, sinó que tampoc no tinguin els drets garantits, no és la nostra Europa". És un reconeixement molt clar del nou escenari.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#2 Vicenç Pardal, Villagüevo, 12/07/2019 - 18:47

Europa no és digna dels catalans.La nostra nació haurà de plantechar-se demanar l´ingrés al CARICOM.

#1 Carlos, Girona, 12/07/2019 - 11:53

No os enterais, los que no acaban de dijerir las resoluciones Europeas són los nacionalista, la ONU no puede ser mas clara en su resolució cuando pide libertad inmediata para los presos politicos, eso entre otros, haber si hace is pensa real y no fake news

#1.1 A.Bcn, Barcelona, 12/07/2019 - 13:26

Pero qué resolución de la ONU ni qué niño muerto, tractoriano palurdo.

#1.2 K3nny, Bcn, 12/07/2019 - 16:13

Digerir, es digerir. Y no dije reir, chato.

#1.3 Albert, BCN, 12/07/2019 - 19:07

Te refieres al tribunal europeo de derechos humanos? jajaja a ver si lees las noticias mejor

#1.4 Pan con tomate y jamón ibérico, Catalanismo secta destructiva, 12/07/2019 - 21:14

Aquí tenemos un claro ejemplo de inmersión catalanista... el pobre Carlos, no sabe escribir, no entiende las noticias y por tanto sus "razones" son penosas...
Hala, continúa con tu tractor...