Publicitat
Confidencial · 3 d'Abril de 2019. 00:25h.

Sentència: de DUI, res

Si hi ha condemnes, s'instaran canvis legals

Sentència: de DUI, res

Imatge del tribunal que jutja els dirigents independentistes

A mesura que es fa més evident que l'independentisme ja només té possibilitats d'actuar dins del marc jurídic de la legalitat vigent, els seus representants, com el president Torra, que sol incloure's a sí mateix entre els més radicals, si no més per les seves paraules, estan rebaixant els seus plantejaments. Fins fa poc, insinuaven, encara que no ho deien expressament, que la resposta a una eventual condemna dels dirigents jutjats pels fets de la tardor del 2017 podria ser una altra declaració unilateral d'independència (DUI).

Aquestes insinuacions s'han anat esfondrant, i ara, Torra, en unes recents declaracions a la cadena SER, tot i que no descarta totalment que pogués respondre’s mitjançant una convocatòria electoral, aclareix que la contestació a una possible condemna podria estar en un informe presentat recentment al Parlament per l'Institut d'Estudis del Autogovern, un organisme dependent de la Generalitat, sobre les opcions que pugui realitzar-se un referèndum pactat amb l’administració espanyola.

Aquestes dues opcions estan perfectament incloses dins de la legalitat vigent, perquè una seria un canvi de la llei de referèndums del 1980, i l'altra, una reforma de la Constitució espanyola per fer viable aquesta consulta. Ambdues modificacions es realitzarien segons el procediment legal que, entre d’altres coses, exigeixen unes majories que donin suport a aquests canvis al Congrés, que a hores d’ara no hi ha a la cambra.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Casandra, BARCELONA, 03/04/2019 - 05:55

Las re ediciones de recursos en torno a estos temas , a la vista hipotéticos, alargan la agonía de un período de abuso y usufructo del poder, que tiende a polarizar el enfrentamiento he instaurar la inoperante gestión .
La infamia que han implantado es el paradigma de la transgresión . Y ya se sabe a donde conduce.

#2 Júlia, Barcelona, 03/04/2019 - 02:04

Pues ya pueden ir "pidiendo",..porque para esas reformas es preciso un mínimo de los dos tercios de la cámara ...o sea 234 diputados!. Yo - en su lugar- seria más realista y más bien pediria que no se prohibieran sus partidos independentistas. Se les podria acabar el tema..definitivamente.

#1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 03/04/2019 - 01:13

Visto el personal actual, no he sido partidario de reformar la Constitución, entre otras cosas porque sospecho que aprovecharán para recortarnos derechos, pero si se ponen a ello es ineludible incluir la prohibición de partidos separatistas e islamistas.