Publicitat
Confidencial · 31 de Juliol de 2019. 00:23h.

Sentència: no saben què fer

L'independentisme es veu impotent

Sentència: no saben què fer

Imatge dels acusats durant una sessió del judici al procés sobiranista català

És gairebé segur que després de l'estiu, és a dir, durant els propers mesos de setembre o octubre, es difongui la sentència contra els dirigents independentistes jutjats pel Tribunal Suprem per l'intent de fer efectiva la independència de Catalunya durant la tardor del 2017. Es tracta d'un moment clau per a l'independentisme català.

La major part dels grups independentistes consideren que la sentència hauria de ser un punt d'inflexió perquè l'independentisme pugui recuperar l'impuls. El problema és que fonts independentistes admeten que, encara que és possible provocar alguns disturbis, el moviment no té a hores d’ara força per plantejar una mobilització indefinida en el temps.

De fet, segons les mateixes fonts, la discussió sobre aquest afer entre els diversos sectors independentistes és molt intensa, ja que predomina una sensació d'impotència davant de les dificultats per impulsar una actuació que tingui força per fer-li un pols a l'Estat. El pessimisme està provocant que l'única opció, que realment no és una proposta de mobilització contundent, seria la convoatoria d'eleccions.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 AnnaMollet, Mollet Libre de Nacionalismo, 31/07/2019 - 14:29

¿De que se extrañan? Los catalanes no separatistas, les avisamos a gritos, de que el procés es una Calle sin Salida, un Despeñadero, un Acantilado donde los de la secta se estrellarían. Es evidente, y y solo el ciego fanatismo de los adoctrinados en la mentira, explica su estúpido viaje golpista hacia ninguna parte. ¡TV3, máximo culpable!

#2 M, Sabadell, 31/07/2019 - 12:17

El problema para el independentismo no es que no sepan que hacer, el problema que tienen es que no pueden ni son capaces de hacer nada, bien, me equivoco, son capaces, en un acto de arriesgada heroicidad, de colgar unos cuantos lazos amarillos en unas cuantas farolas y alguna banderita en cualquier rotonda.

#1 El Sifoner, Castelló, 31/07/2019 - 10:38

(..la sentencia debería ser un punto de inflexión para que el independentismo pueda recuperar el impulso...) Ni lo fue después del 1-O, ni lo fue cuando encarcelaron a los presuntos culpables de sedición, ni cuando se tuvo que aplicar el 155. Asi es que seguramente no sera mas que un día tal vez un poco caliente, nada mas.