Publicitat
Confidencial · 22 de Juliol de 2019. 00:43h.

"Senyoria, no exageri"

La jutgessa d'Alcanar va alertar els Mossos

"Senyoria, no exageri"

Imatge d'una informació sobre l'actitud dels Mossos davant de la jutgessa d'Alcanar

L'independentisme, impulsat pel Govern, està intentant tapar l'enfonsament del seu projecte, organitzant una nova fake news sobre els atemptats jihadistes de l'estiu del 2017 a Barcelona i Cambrils. Així, revifa la vella teoria de la conspiració del radicalisme independentista, segons la qual el Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) de l'Estat espanyol, mitjançant els seus contactes amb un imam que era el líder del grup jihadista, hauria organitzat o permès aquests atemptats, amb la finalitat de boicotejar el referèndum il·legal que s'havia convocat per a l'1 d'octubre d'aquest any.
 
El Govern, però, prescindeix dels seus propis errors en aquest cas. Un d'ells es va produir quan la titular del jutjat d'instrucció número dos d'Amposta, partit judicial al qual pertany Alcanar, va realitzar una inspecció ocular després de l'explosió del 16 d'agost a una casa d'aquesta localitat, que servia de base al grup jihadista. La jutgessa va advertir els Mossos d'Esquadra que les bombones que van explotar "podien estar preparades per a un atemptat".

Si aquesta advertència de la jutgessa, Sonia Nuez Rivera, hagués estat atesa pels Mossos, potser s'hagués pogut seguir la pista dels jihadistes que l'endemà van atemptar a Barcelona i després a Cambrils. Tanmateix, la contestació dels agents a la jutgessa, quan els va alertar que es podria estar preparant un atemptat va ser: "Senyoria, no exageri". La policia catalana sostenia la teoria que s'havia tractat d'una fuita de gas. La Guàrdia Civil es va oferir a col·laborar amb els seus experts en desactivació d'explosius, perquè intuïen que no era una fuita de gas, però els Mossos es van negar i van tancar l'afer com a una explosió fortuïta.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Doctor, Barcelona, 22/07/2019 - 22:48

¿Alguen se imagina que tras los atentados del 11-S el gobernador del Estado de Nueva York mandara cartas a los consulados de los fallecidos en los atentados, acusando a la CIA, FBI... de negligencia y conspiración en los atentados? Pues en Cataluña todo es posible y nuestro Kin-Txistorra se lanza al vacío con teorías conspirativas

#2 Doctor, Barcelona, 22/07/2019 - 22:43

Younes Abouyaaqoub, autor atentado Ramblas, recibió una llamada telefónica desde una centralita de mossos, dos horas antes del atentado, manteniendo una conversación de 4 minutos, al parecer le comunicaban que retirara una moto en explosión Alcanar, que era de su propiedad

#1 Doctor, Barcelona, 22/07/2019 - 22:34

Y Mohamed Houli Chemlal, herido en la explosión de Alcanar del 16, fue detenido el 17 por la noche, en el hospital, según consta en su lectura de derechos de atestado mossos. Entre la explosión y su detención permaneció tranquilamente en el hospital, sin ninguna acusación, pudiendo haberse marchado cuando quisiera.