Cops successius a l'independentisme

Setmana 'negra'

Imatge de la manifestació antiindependentista d'aquest diumenge a Barcelona

Després del desenvolupament de la jornada de l'1 d'octubre, quan el Govern de la Generalitat va intentar la realització del referèndum d'independència, s'ha produït una seqüència de fets que han suposat una sèrie d'impactes negatius i successius contra el projecte independentista.

Aquesta seqüència va començar el mateix dimarts, 5 d'octubre, quan el cap de l'Estat, el Rei Felip VI, va pronunciar un missatge sobre la situació a Catalunya, utilitzant un to molt contundent i descartant qualsevol tipus de diàleg, el que suposava un aval al Govern de l'Estat per a aplicar l'article 155 de la Constitució.

Després es va realitzar un debat al Parlament Europeu que, en comptes de condemnar l'actuació policial espanyola l'1-O, va advertir la Generalitat que ha de respectar la Constitució i la legalitat espanyoles. Posteriorment, va començar una desbandada d'empreses que sortien de Catalunya, i Artur Mas, Santi Vila i Marta Pascal van qüestionar una eventual declaració d'independència (DUI). Finalment, hi va haver a Barcelona una manifestació antiindependentista massiva.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat