Publicitat
Confidencial · 24 de Març de 2017. 00:25h.

Sí i no de Mas a la Constitució

La rebutja però la invoca per defensar-se

Sí i no de Mas a la Constitució

Artur Mas, durant un acte de Junts pel Sí

"[La Constitució espanyola] segueix sent el marc legal, però tinc l'obligació de transmetre'ls que aquesta legalitat no necessàriament es correspon amb una legitimitat del text a Catalunya". Aquesta afirmació va ser feta dimarts passat per l'expresident Artur Mas a l'Ateneu de Madrid durant un debat amb l'exministre espanyol José Manuel García-Margallo.

El mateix dia es va conèixer el text de l'anunci de recurs davant del Tribunal Suprem de Mas, Irene Rigau i Joan Ortega contra la sentència condemnatòria del Tribunal Superior de Catalunya per l'organització de la consulta del 9-N del 2014, una sentència que condemnava els tres acusats a la pena d'inhabilitació per ocupar càrrec públic durant diversos períodes.

I resulta que al seu escrit al·leguen que la sentència vulnera el que estableix la Constitució (sense "legitimitat" a Catalunya) sobre llibertat ideològica i d'expressió; dret de participació dels ciutadans als afers públics; igualtat davant de la llei; dret de tutela judicial efectiva, de motivació i congruència de les sentències ide presumpció d'innocència, i dret a un procés amb totes les garanties i legalitat.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 A., Barcelona, 24/03/2017 - 06:46

És un cínic.