Publicitat
Confidencial · 16 de Juny de 2017. 00:27h.

Si no és un 9-N, s'hi assembla molt

El referèndum sense funcionaris, una 'conya'

Si no és un 9-N, s'hi assembla molt

Imatge de la campanya sobre la consulta del 9-N de 2014

L'aclariment del president Puigdemont que seran voluntaris els que s'encarregaran de l'organització de les votacions de l'eventual referèndum que ha anunciat per a l'1 d'octubre, ha provocat que aquesta convocatòria s'assembli cada cop més a la del 9-N del 2014, quan el president de la Generalitat era Artur Mas.

Segons les informacions que han sortit des de Junts pel Sí, n'hi haurà prou amb uns 4.500 voluntaris per posar en marxa i controlar les votacions, però qualsevol comparació amb una jornada electoral com les que se celebren habitualment a Catalunya indica que aquesta xifra és notablement insuficient.

I, en qualsevol cas, l'absència de funcionaris que actuïn com a tals provoca que la consulta perdi credibilitat i garanties. Aquest fet, al costat de les lògiques dificultats derivades de la realització d'un procés considerat il·legal per l'administració espanyola, converteixen el referèndum, si arriba a realitzar-se, en un acte simbòlic molt semblant al del 9-N del 2014.

2 Comentaris

Publicitat
#2 Carlos Gomez, l´escupeta nasiunal, 16/06/2017 - 18:00

Que benvol, Rius

#1 PQG, Península Ibérica, 16/06/2017 - 13:53

El 9N empezó también como un referéndum se transformó en una participación ciudadana y acabo siendo una vergüenza para el independentismo que siempre se había llenado la boquita con representar a la mayoría de Catalanes.