Publicitat
Confidencial · 12 de Desembre de 2019. 00:25h.

Si torna serà detingut

Puigdemont no podrà trepitjar Espanya

Si torna serà detingut

Imatge d'arxiu de l'expresident Puigdemont

L'entorn de Puigdemont està impulsant la difusió de la idea que l'expresident podria ser el candidat de Junts per Catalunya (JxC) a la presidència de la Generalitat a les properes eleccions catalanes. Els afins a Puigdemont argumenten que, si el Tribunal Europeu de Drets Humans d'Estrasburg decideix el proper dia 19 que Oriol Junqueras té immunitat com a europarlamentari, aquesta decisió afectaria també l'expresident. I amb aquesta immunitat, podria tornar a Espanya, si no més fins que el Parlament Europeu concedís el corresponent suplicatori.

Aquest plantejament, però, no té en compte algunes qüestions. Una d'elles és que la immunitat afecta les actuacions realitzades pels membres de Parlament Europeu en qualitat de diputats de la cambra, condició que no es compleix als fets jutjats pel Tribunal Suprem espanyol. I d'altra banda, cal tenir en compte que quan Puigdemont va participar en aquests fets no era eurodiputat.

Així mateix, la condició d'eurodiputat és incompatible amb ser titular d'un escó a una cambra estatal o autonòmica. Per tant, per ser diputat del Parlament i aspirar així a la presidència de la Generalitat, hauria de renunciar al seu escó d'eurodiputat. Amb aquesta renúncia perdria la seva suposada immunitat, i podria ser detingut en el moment què trepitgés territori espanyol.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Bona noticia, Barcelona, 12/12/2019 - 16:06

Una bona noticia, aquest personatge, que se'l quedin els belgues per sempre més o que toqui el dos a la Papua Occidental

#2 Pa amb tomàquet i pernil ibèric, A prop d'Ultramort de Empordà..., 12/12/2019 - 12:50

Això de l'procés s'assembla a un western, els bandits terroritzen la gent, cremen els carrers i el cap de la banda surt fugint com a "el covard de l'comtat ..."

#1 Marcel-li, Barcelona, 12/12/2019 - 11:07

Un element que proclama al mati l'independencia i fuig al vespre deixant els altres de la banda amb un pam de nas. Es presenta a les eleccions i diu "si em voteu tornaré", surt i continua fugit. Com eurodiputat no s'atreveix a recollir l'acta. En un pais civilitzat estaria a presó o ignorat i repudiat, i aquests encara el volen com a candidat!