Publicitat

S'assumeix que Catalunya quedaria fora

Silenci sobre la UE

Una estelada i una senyera al costat d'una bandera de la Unió Europea

Quan el procés sobiranista sembla acostar-se a la fase decisiva, tot indica que el moviment independentista ha llançat la tovallola sobre una de la qüestions que va ser fonamental des de l'inici del procés: el manteniment dins de la Unió Europea (UE) d'una Catalunya independent de l’Estat espanyol.

Totes les autoritats de la Unió que s'han pronunciat sobre l'afer durant aquests últims anys han estat molt clares, en el sentit de sostenir que Catalunya quedaria automàticament fora de la UE des del moment de la seva eventual separació d'Espanya, i hauria d'iniciar la tramitació de la seva petició d'entrada com a qualsevol estat no membre de la Unió.

Fonts independentistes admeten que aquesta realitat s'ha imposat, encara que argumenten que l'independentisme està convençut que el període durant el qual un estat català quedaria fora de la UE seria curt, atès que -diuen- l'acord sobre el seu ingrés s'aconseguiria amb rapidesa.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 M, Sabadell, 14/07/2017 - 12:11

Las mentiras van cayendo poco a poco, y ahora la táctica es ignorar todas la dificultades y minimizarlas, cuando en realidad son temas decisivos para el bienestar futuro de todos los catalanes.

#1 Melonadas para lerd.., os, 14/07/2017 - 00:38

"el periodo durante el que un estado catalán quedaría fuera de la UE sería corto, dado que -dicen- el acuerdo sobre su ingreso se conseguiría con rapidez."
Menuda melonada. Cataluña independiente no solo quedaría fuera de de la UE, sino que, viendo el mapa del tiempo de TV3, muy probablemente Francia usaría si derecho a vetar su ingreso en la