Publicitat

Pactes pressupostaris

'Soroll' de tripartit

Muntatge gràfic sobre Oriol Junqueras, Miquel Iceta i Ada Colau

Aquests dies, coincidint amb les negociacions que s'estan realitzant entre el PSOE i Esquerra sobre la investidura de Pedro Sánchez com a cap del futur Executiu estatal, s'estan produint diversos moviments dirigits a aconseguir acords sobre qüestions presupuesarias tant al Parlament com a l'Ajuntament de Barcelona.

Els protagonistes d'aquestes operacions són els comuns, que inclouen Podem, i Esquerra, amb el PSC a l'expectativa. Aparentment, es tracta d'uns acostaments entre partits que, si es completen amb un pacte entre el PSOE i el partit de Junqueras sobre la investidura de Sánchez, indicarien que s'està configurant un futur Govern tripartit a Catalunya, després de les corresponents eleccions.

Segons diverses fonts polítiques catalanes, l'objectiu d'aquests moviments seria aconseguir una certa estabilització dels governs de l'Estat i de Catalunya, amb les aprovacions dels seus corresponents pressupostos, la qual cosa també afectaria l'Ajuntament de Barcelona. En el cas de Catalunya, i després d'una convocatòria d'eleccions, es constituiria al Parlament una majoria tripartida amb Esquerra, els comuns i el PSC.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat