Publicitat
Confidencial · 10 de Desembre de 2019. 00:20h.

‘Soroll’ electoral a Catalunya

Per evitar el pacte ERC-PSOE

‘Soroll’ electoral a Catalunya

Imatge d'una votació

La imminència del pronunciament de Tribunal de Justícia de la Unió Europea de Luxemburg, que serà gairebé amb total seguretat a favor de la immunitat d'Oriol Junqueras, per considerar-ho eurparlamentario a tots els efectes, podria tenir conseqüències sobre la situació de Puigdemont, la qual cosa ha provocat que comencin a sorgir rumors sobre un eventual avançament de les properes elcciones catalanes.

Fonts del PDECat creuen que l'expresident proclamaria la seva immunitat si la resolució de Luxemburg és favorable a Junqueras, i tot seguit, s'anunciaria que seria candidat a la presidència de la Generalitat en unes eleccions que s'avançarien. Els exconvergents consideren que la propaganda del candidat Puigdemont, avalat pel tribunal europeu, i rebutjat per l'administració espanyola, seria un fre per al pacte entre Esquerra i el PSOE sobre la investidura de Pedro Sánchez com a president del futur Govern espanyol.

La campanya de Puigdemont estaria basada en aquesta situació: Esquerra pacta amb un dels botxins del 155 que, a més, impedeix presentar-se a les eleccions un candidat que està en possessió de tots els seus drets electorals, segons el pronunciament de Luxemburg. És a dir, Junqueras dóna suport a la repressió de l'Estat contra Puigdemont. D'aquesta manera, els neoconvergents esperen frenar el pacte d'ERC amb el PSOE i guanyar les eleccions catalanes.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Catalunya els importa una merda, Bcn, 11/12/2019 - 14:30

Hola? Us importem una merda veritat? Tot per la pasta...