Publicitat

Baixa el PIB català pels disturbis

Sort que no afecta

Una imatge dels recents disturbis a Barcelona

L'independentisme ha sostingut sempre, en contra de la realitat, que el desenvolupament de l'procés independentista no té un impacte negatiu sobre l'economia catalana. I encara defensen aquesta tesi, malgrat les evidències contràries. L'última demostación de la falsedat d'aquesta fake news figura a un informe sobre l'afer presentat recentment pel BBVA.

L'informe ha estat realitzat pel servei d'estudis d'aquest banc, un servei que és un dels més prestigiosos al conjunt del sector financer, i diu que els recents disturbis han pogut restar entre una i dues dècimes al PIB català d'aquest any . Segons el BBVA, "l'augment de la incertesa no sembla tan intens com a l'octubre del 2017, però a curt termini també s'observa un impacte". I s'afegeix que "l'efecte sobre la despesa de les famílies catalanes hauria estat negatiu".

Les dades obtingudes de la utilització de targetes i terminals de pagament, indiquen que la despesa dels residents a Catalunya va caure fins al 10% els dies dels disturbis. En el cas dels estrangers va arribar a baixar fins el 20%. S'afegeix que el banc no ha pogut fer encara un examen detallat per comprovar quines són les zones més afectades per aquesta situació.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat