Publicitat
Confidencial · 19 de Febrer de 2020. 00:10h.

Supremacisme econòmic

Per negociar el sistema de finançament

Supremacisme econòmic

Imatge d'arxiu del vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Pere Aragonès, dirigent d'ERC

El vicepresident del Govern i titular del Departament d'Economia, Pere Aragonès, dirigent d'Esquerra, ha anunciat que manté el seu boicot a participar a les reunions del Consell de Política Fiscal i Financera, l'organisme format pels consellers d'Economia de les comunitats autònomes de règim comú i representants del Ministeri d'Economia. La principal missió del Consell és la regulació del sistema de finançament autonòmic.

El Govern de la Generalitat no accepta que el seu conseller d'Economia participi, i envia un càrrec de segona fila, perquè no vol col·laborar amb un organisme al qual estan presents les comunitats de l'Estat. Catalunya, segons argumenten, exigeix un tractament especial, i per tant no pot ser mesurada amb el mateix criteri que la resta de les comunitats autònomes.

És a dir, es tracta d'un cas de supremacisme econòmic. Atès que Catalunya és especial, superior, no pot ser tractada per l'Estat com a les altres comunitats, sinó que ha de rebre un tractament específic, unilateral, ja que la seva relació no és entre l'Estat i una de les seves comunitats, sinó -i ja s'entra a la ficció supremacista- entre dos estats. Per tant, el Govern es nega a negociar els diners que li serviran per afrontar les despeses de la Generalitat i finançar els serveis públics dels ciutadans catalans. Després, malgrat tot, exigirà aquests diners a l'Estat, perquè Espanya ens roba.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#1 El Sifoner, Castelló, 19/02/2020 - 16:23

¿Cuando entenderán, que estando en un territorio económico común como es España y la UE, todos los actores deben beneficiarse. El que produce y el que consume, están directamente relacionados y van de la misma suerte, de no ser así la justicia social no es posible.

#1.1 La Mare Superiora, Antigua and Barbuda, 19/02/2020 - 18:30

Justícia social diu? Però és que és vostè un bolxevic d´aquell de Podemos?