Publicitat
Confidencial · 7 de Gener de 2020. 00:15h.

També va ser Marchena

Va condemnar els assetjadors del Parlament

També va ser Marchena

El magistrat Manuel Marchena va presidir la sala del Suprem que va jutjar els independentistes

El 15 de juny del 2011, uns 3.000 manifestants van envoltar el Parlament per protestar contra la política d'austeritat i retallades de despeses socials del Govern d'Artur Mas, que va utilitzar un helicòpter per arribar a la cambra catalana, davant del setge dels manifestants als diputats. La situació va provocar diverses càrregues dels Mossos d'Esquadra contra els manifestants, i el Govern de CiU, amb el suport del PP, va aconseguir després l'aprovació pel Parlament d'uns pressupostos marcats per les retallades.

A conseqüència d'aquests fets, el Parlament va demanar tres anys de presó per a 20 dels manifestants per un delicte contra les institucions de l'Estat, i el Govern la Generalitat la mateixa pena per a quatre. Finalment, l'Audiència Nacional va absoldre 19 dels 20 acusats, i la fiscalia, el Govern i el Parlament van recórrer. El Suprem va anul·lar la sentència de l'Audiència Nacional, i va condemnar vuit manifestants a tres anys de presó per un delicte contra les institucions de l'Estat.

El magistrat del Suprem ponent d'aquesta sentència va ser Manuel Marchena, el mateix que va presidir el tribunal que va jutjar i sentenciar recentment els dirigents independentistes acusats dels fets de la tardor del 2017. Marchena ha estat criticat per les condemnes imposades a aquests dirigents, però en el cas de l'assetjament al Parlament va dictar una sentència favorable a la Generalitat i les seves institucions i autoritats, algunes de les quals han tingut un protagonisme important en el fracassat procés sobiranista.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat