Publicitat

ERC té decidit investir Sánchez

Teatre

Imatge dels negociadors de PSOE i Esquerra

Òbviament, el calendari previst d'esdeveniments polítics podria canviar les coses. I també poden produir-se esdeveniments imprevistos. Tanmateix, la realitat és que quan la direcció d'Esquerra va iniciar la negociació amb el PSOE sobre l'eventual investidura de Pedro Sánchez com a president del futur Govern espanyol, tenia totalment decidit propiciar aquesta investidura, segons fonts del partit que dirigeix Oriol Junqueras.

Per tant, la negociació podria haver-se tancat en una sola reunió. Esquerra, però, sap que importants sectors de les seves bases són contraris al suport a la investidura, i ha d'escenificar una negociació suposadament complexa per vendre posteriorment als seus militants un acord positiu, aconseguit després d'un esforç negociador molt considerable.

En la mateixa línia, Esquerra pretén treure força a la campanya amb acusacions de traïció que, amb tota seguretat, iniciarà l'espai neoconvergent, dirigit des de Waterloo, contra el partit d'Oriol Junqueres, quan s'anunciï l'acord amb els botxins del 155. Tanmateix, cal insistir que el calendari polític conté previsions que podrien tenir conseqüències importants sobre Esquerra i modificar la situació.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat