Publicitat
Confidencial · 17 de Febrer de 2020. 00:12h.

Teatret, però sense passar-se

Que negociïn Puigdemont i els presos?

Teatret, però sense passar-se

Les banderes de Catalunya i Espanya en el Palau de la Generalitat

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ja ha fet arribar als dirigents independentistes catalans que està disposat a realitzar algunes concessions durant  les negociacions sobre el conflicte català, en el sentit que la delegació del moviment independentista pugui mantenir algunes de les seves habituals ficcions i plantejaments purament imaginaris sobre la república catalana i el procés independentista.

Tot i això, últimament fonts del PSOE han advertit que aquest marge de maniobra per respectar la ficció té límits. Es refereixen, concretament, a la composició de la futura taula de diàleg. Meritxell Budó, portaveu del Govern i consellera de Presidència, ha dit que “a aquesta taula de negociació, el president Puigdemont, els presos polítics, i la resta d'exiliats han de poder participar d'alguna manera, perquè la resolució del conflicte també passa per l'exili i la presó".

Es tracta d'una posició coordinada amb Esquerra, perquè Sergi Sabrià, un dels pesos pesants d'aquest partit, ha assegurat, de la seva part, que “Oriol Junqueras, Carles Puigdemont o Marta Rovira continuen sent els nostres líders polítics, i han de tenir un paper estratègic”. Òbviament, ni Sánchez ni el PSOE podrien acceptar que la taula de diàleg s’engegui aplicant aquest plantejament. El teatret té límits.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat