Publicitat

Revolta dels moderats contra Waterloo

Tempesta al PDECat

Marta Pascal amb Carles Puigdemont durant un acte del PDECat

L'ofensiva de Puigdemont i el grup de Waterloo contra les negociacions entre els governs de la Generalitat i de l'Estat ha provocat la revifada política d'una dirigent del sector de l'independentisme moderat del PDECat, per organitzar la resistència interna al partit contra els plantejaments que arriben des de Bèlgica. Una important dirigent d'aquest corrent és Marta Pascal, ex coordinadora general de la formació, i que ha renunciat al seu escó al Senat.

Segons fonts dels moderats, el moment perquè Pascal torni a l'activitat política és molt oportú, atès que en qualsevol moment podria produir-se una convocatòria electoral. De fet, el president Torra ha anunciat que, quan s'aconsegueixi l'aprovació del projecte de pressupostos de la Generalitat, convocarà les eleccions catalanes.

Els grups més pragmàtics i moderats dels exconvergents no han aconseguit a hores d’ara articular una estratègia que els permeti crear una estructura política sòlida, per  afrontar amb garanties aquestes eventuals eleccions. I creuen que, si es confirma que Pascal té la intenció de tornar a l'escenari polític català, com sembla indicar la seva decisió d'abandonar el Senat, augmentarien les seves opcions electorals.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat