Publicitat

Per la submissió a Puigdemont

Tensió a ERC

El líder d'Esquerra, Oriol Junqueras, en una imatge d'arxiu

L'actitud de Puigdemont, que ha reforçat les seves posicions després de la resolució del tribunal de l'estat alemany de Schleswig-Holstein, ha incrementat les tensions internes a Esquerra sobre el que bastants dirigents del partit d'Oriol Junqueras consideren una submissió total a l'estratègia de l'expresident, que es troba actualment a Berlín.

Aquests sectors creuen que la direcció del partit hauria de canviar d'estratègia i trencar clarament amb Puigdemont, per explorar altres fórmules que puguin configurar una nova majoria parlamentària, perquè en cas contrari l'expresident seguiria controlant des de l'estranger la política catalana, i a més, ara té la clau d'una eventual convocatòria electoral, la qual cosa rebutja Esquerra.

Si Esquerra es desmarca de Puigdemont, una de les seves opcions és la negociació amb els comuns, una possibilitat que seria ben rebuda per Xavier Domènech que, amb Ada Colau, dirigeix aquesta coalició. Un eventual pacte podria després estendre’s al PSC. El problema és que Junqueras i el seu equip tenen por de les crítiques de l'independentisme radical si entren en aquesta via.

Publicitat

0 Comentaris

Publicitat